Networking és ügyfélkapcsolatok: mumusból barát

networking

Gondtalan csevegés, konferenciákon kávézgatás csupán a networking? Kifejezetten mumus, amikor egy rég megbeszélt találkozó helyett saját asztalunknál ülve darálnánk inkább a napi rutinfeladatokat? Az üzleti kapcsolatok tudatos építése – népszerűen networking – hosszú ideje és világszerte fontos eszköze az üzleti életnek. Új ügyfeleket szerezhetünk, partnerségeket alakíthatunk ki a segítségével, és a piacra lépést is támogathatja. Minél hosszabbak az értékesítési folyamataink, és minél személyesebb, szorosabb kapcsolatot igényelnek ennek során leendő ügyfeleink, annál fontosabb szerepet játszhat az első pillanatokban. Itthon is egyre több vállalkozás vezetői ismeri fel a hálózatépítés kulcsszerepét az üzleti növekedéshez és a stabil piaci pozíció megtartásához, akár iparági rendezvényeken, szakmai konferenciákon, üzleti találkozókon vagy online platformokon keresztül is. Persze számít az iparág, amelyben dolgozunk, a cégméret, a célközönségünk és maga a networking stratégia – már ha van ilyenünk –, de az tény, hogy a legtöbb vállalkozás számára érdemes időt és akár pénzt is fektetni ebbe a tevékenységbe. 

De hogyan legyünk benne sikeresek? A Számlázz.hu PARK olyan vendgészerzőket is meghívott a témában, akik évtizedes tapasztalattal, és / vagy konkrétan erre a kérdésre épített üzleti modellel dolgoznak a hazai üzleti szféra “behálózottságán”: 

De nem a sikeres kapcsolatépítéssel ér véget a feladat, ha a vállalkozásunkat fejlesztjük vele: szép számmal “esnek ki” belőle az ügyfelek is, feltéve, hogy jól csináljuk. Ugyanehhez a témához tehát nagyon szorosan kapcsolódik az is, hogy a megrendelői, vevői kapcsolatainkat milyen digitális eszközökkel, folyamatokkal tartjuk rendszerben. 

Maradt nyitva kérdésed a témában?
Tedd fel nekünk a PARK FB-csoportjában, vagy a LinkedIn-en!

CONTENT DESIGN, TARTALOMDESIGNER, PARK-MENEDZSER

Szeszlér Vera tartalommarketing-tanácsadó, a Számlázz.hu PARK szerkesztője. “Szeretném, hogy a PARK tartalmai a te céged fejlődését is támogassák.”

Olvass még a témában