Robotok veszik el a munkát? Passzold le nekik az unalmas feladatokat!

vállalkozás

“Digitalizálni” nem egy villámakció, se nem rutinfeladat, inkább egy nyitott vezetői gondolkodásmód, amiben nagy teret kap az innováció. Megtalálni és tudatosan alkalmazni – személyes vásárlói, bankolási, közlekedési, kapcsolattartási (stb.) szokásainkon túl is – a technológia nyújtatta életjobbító megoldásokat, ez vállalkozóként prioritást kell élvezzen. Mert az itt kidobott vagy megspórolt idő nagyon sok pénzt visz vagy hoz, attól függően, hogy mit lépünk. A PARK-anyagok ezt a gondolkodásmódot támogatják, szakértőink és vendégszerzőink ennek a közös küldetésnek tesznek eleget, amikor megírják a cikkeiket, hogy támogassanak a fejlődésben.

Vállalkozást vezetni komoly kihívás. További közhelyek helyett csak utalnánk a menedzsment könyvek, konferenciák és tanácsadók tömkelegére, amelyeket te is “elfogyasztottál” már életedben – és feltehetően mindezek után is, továbbra is kihívásként éled meg a vállalkozást. A Számlázz.hu PARK szerzőivel mi is jól tudjuk, hogy éppen tanulásra, fejlődésre jut a legkevesebb időd, de igyekszünk hasznos infót átadni neked, főleg arra az esetre, ha kihasználnád a digitalizáció adta gyorsítópályákat. Mert innoválni nem kerülőút, pláne nem leállósáv (bár egy-egy technikai átállás esetén tűnhet úgy, hogy lassultatok), hanem lökhajtásos rakétasebesség: iktass ki minden papírmunkát, figyeld az #okosautomatizmusok lehetőségeit, munkatársaidnak is adj lehetőséget és motivációt a releváns technológiák használatára, hogy könnyedén előzd versenytársaidat, akik esetleg lassabban eszmélnek.

Ha már biztosan tudod, hogy digitális alapokra szeretnéd helyezni a vállalkozásodat, a PARK nyolc szakértőjével összegyűjtött szempontokat vedd figyelembe: Vigyázz, kész: digitális vállalkozás. Stratégia, jogi megfelelések, pénzügyi menedzsment, könyvelés, munkaszervezés, szoftverpark, online fizetési megoldások – ezek egészen biztosan olyan területek, amiket időben jó kezekben kell tudnod. Himer Csilla, dr. Sziráczki István, Kristó Zoltán, Nagy Bence, Schramm Károly, Kiszely Laci, Turay Dia, Berta Róbert mind hozzák a formájukat és a tanácsaikat!

Nem vagy még elszánva az automatizmusok használatára? Hozunk ellenérveket is (legalábbis szempontokat, amelyeket szintén ismerned kell), Kiszely Laci állandó szerzőnktől. Ilyenek lehetnek a kontrollvesztés érzete, az ügyfélélményről való “leszakadás”, vagy az üzletei partnereid esetleges idegenkedése a digitális megoldásoktól:

Manapság már a csapból is folyik: digitalizáció, automatizáció, negyedik ipari forradalom, sőt, már a robotok is készülődnek, hogy elvegyék a munkánkat. (Vegyék, remélhetőleg az unalmasabb rész jut nekik :)) Ijesztő lehet hallani, különösen, ha Te is még a digitalizációs hullám előtt születtél. De könnyen lehet, hogy már sok technológiát a kritikus tömeg használja: (…) Viszont. Még mindig érzékelhetők zökkenők a megoldásokban.” (Forrás: Miért nem szeretem vállalkozóként az automatizációt

Nem cél, hanem eszköz a vállalkozás fejlesztése során

Mi itt a PARK-ban mélyen hiszünk a digitális elemekből összelegózható technológiák és gondolkodásmód erejében, erről szól Kristó Zoltán PARK-alapító egyik legelgondolkodtatóbb cikke is. 

Vajon milyen módszerekhez nyúlhat az, aki szisztematikusan szeretné kihasználni a digitalizáció előnyeit és nem célként, hanem eszközként tekint arra vállalkozásának fejlesztése során? (…) Ha megvan az összes legóelemünk, akkor építhetünk házat, autót, vagy akár űrhajót is, ehhez azonban megfelelően ismernünk kell a legódarabkákat, amiből ezek felépíthetőek, sőt azt is tudnunk kell, hogy házra, autóra, vagy űrhajóra lesz szükségünk.” (Forrás: Legózható vállalatok)

Vannak tuti technikáid? Bevált trükkjeid? Elkerülhetetlen buktáid – amikhez megvan már a “végül hogyan álltam fel” univerzális titka? Oszd meg velünk és a veled egy cipőben járó vállalkozótársakkal közösségi felületeinken!

pénzügyi és adminisztrációs rendszerek központja

A Számlázz.hu PARK egy vállalkozói közösség, ahol digitális eszközöket legózunk egymás mellé, okos üzleti automatizmusokat mutatunk cégmérettől függetlenül minden vállalkozónak. A PARK (pénzügyi és adminisztrációs rendszerek központja) alapítói a Számlázz.hu, a R!port Applications és az Innonest.

Olvass még a témában