Válság van? – 11 dolog, amit vállalkozóként, cégvezetőként tudnod kell 

válság

Nincs két egyforma válság. Napjainkban komplex krízissel küzdenek a vállalkozók is: a világjárványtól kezdve a rekordmagas infláción és energiaválságon át a tőlünk alig párszáz kilométerre zajló háborúig és a klímaválságig sorolhatnánk a címszavakat. Ezért foglalkoztunk olyan sokat azzal a Számlázz.hu PARK hasábjain már 2020-tól kezdve, hogy hogyan érdemes felkészülni a válság hatásaira, kezelni a következményeket. Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője, Himer Csilla, a Karson Consulting tanácsadója, állandó szakértőink és vendégszerzőink tollából számos “életmentő” javaslatcsomag született, melyeket most újra a figyelmetekbe ajánlunk. 

 1. Kezdjünk az alapkérdéssel, hogy Létezik-e válságálló cég? – Himer Csilla, állandó szakértőnk ezt erősen megkérdőjelezi, viszont arra is hoz tanácsot, hogy válságálló helyett hogyan építs “válságrugalmas” szervezetet.
 2. Külön cikkben tér ki arra, is, hogy Hogyan csökkentsd ésszel a költségeidet válság idején – ha még nem szervezted át ennek mentén a cégedet, nem késő, kezdd el már most! 
 3. Don’t panic! – egy válság kezelése minden szintenHimer Csilla szintén felhívja a figyelmet a szcenáriótervezés fontosságára, melynek külön hatrészes sorozatot is szentelt korábban. Ha szereted látni a lehetséges kimeteket (és persze egyenként felkészülni rájuk), ez a gondolatmenet neked való.
 4. Vannak, akik megpróbálnák homokba dugni a fejüket. Ne tedd! Ez Ángyán Balázs javaslata, és ki is fejti: Ne nézz fel! – Avagy milyen válság? című írásában.
 5. Amiért a remény maradt utolsóként Pandóra szelencéjében – teendők válságban című írásában már sokkal konkrétabb javaslatokat is hoz Ángyán Balázs, amellett, hogy a Számlázz.hu ügyfeleinek válság-reakcióiból is levonja a tanulságos következtetéseket. 
 6. Ha kíváncsi vagy egy sor állandó szakértőnk, vendégszerzőnk, és a Számlázz.hu egyik alapítója, Stygár László válság-filozófiájára, olvasd ezt: A redőny lehúzása helyett – válaszok válságra 12 “harcedzett” szakértőtőlSzeszlér Vera olyan szakemberek gondolatait gyűjtötte össze, akik nem ma láttak először recessziót.


További szakértői anyagaink válság-témában:

 1. Mit lépsz, ha jön az összeomlás? – A személyes és szervezeti reziliencia jelentőségeCser Alexandra, SkillToGo, ügyvezető
 2. Üdv a Mátrixban! – válságálló eszközök a hatékonyságod drasztikus növeléséreErdélyi Boróka, hatékonyság-szakértő
 3. Táncolni az esőben – Hogyan lehet “előre menekülni” a válságban?Turay Dia, Bookkeepie, társtulajdonos
 4. Webes jelenlét válságban: hogyan érjünk el több ügyfelet – és hogyan segít ebben a ChatGPT?Nagy Bence, WPViking Agency, webdizájner
 5. Dominó életre-halálradr. Kádas Péter, alapító, 7Digits Agency

Maradt nyitva kérdésed a témában?
Tedd fel nekünk a PARK FB-csoportjában, vagy a LinkedIn-en
!

CONTENT DESIGN, TARTALOMDESIGNER, PARK-MENEDZSER

Szeszlér Vera tartalommarketing-tanácsadó, a Számlázz.hu PARK szerkesztője. “Szeretném, hogy a PARK tartalmai a te céged fejlődését is támogassák.”

Olvass még a témában