Online fizetés nemcsak online vállalkozóknak

Online fizetés nemcsak online vállalkozóknak

Az online világ térnyerésével a fizetési folyamatok digitalizációja is egyre nagyobb hangsúlyt kap. Így ma már az online fizetési lehetőségek nemcsak a webshopok, hanem webshop nélküli vállalkozások és szolgáltatók számára is rendelkezésre állnak. Ebben a cikkben felfedezzük, hogy milyen előnyöket kínál egy webshop nélküli vállalkozónak az online fizetési megoldás beépítése az üzleti folyamatba.

Kényelmes és gyors fizetési módok az ügyfeleknek 

Az online fizetési lehetőségek integrálása az üzletmenetbe kényelmes és gyors fizetési módot kínál az ügyfeleknek. Míg az átutalásos számlafizetés több lépésből áll, amely magában foglalja az összeg, a számlaszám és a közlemény kitöltését, az online fizetési mód esetén elég csupán a számla mellett található fizetési linkre kattintani, majd akár egy kattintással kifizetni az összeget.

Ezzel a megoldással időt spórolhatunk az ügyfeleinknek, illetve megelőzhetjük az olyan típusú, gyakran előforduló hibákat, mint az elgépelt számlaszám, hibásan megadott rendelési szám vagy számlaazonosító.

Az ügyfelek fizetési hajlandósága és elégedettsége nő, mivel kisebb terhet jelent és jobb ügyfélélményt kínál ez a fizetési módszer.

Rugalmasság az elfogadott fizetési módokban 

Az online fizetési lehetőségek integrálása nagyfokú rugalmasságot kínál a vállalkozóknak. A Google Pay, Apple Pay, Barion Wallet és a mentett kártyás fizetések olyan, egy kattintásos fizetési megoldások, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy egyszerűen és biztonságosan fizessék ki a számlázott összegeket. A fizetési hajlandóság növelésével és az egyszerűbb és sokszínűbb fizetési módok elérhetővé tételével a vállalkozásod gyorsabban és alacsonyabb költségekkel juthat hozzá a pénzéhez. 

Költségcsökkentés online fizetéssel

Az elektronikus tárcák amellett, hogy segíthetnek felgyorsítani a számlák kiegyenlítését és gyorsabban bevételhez jutni, vállalkozásod költséghatékonyságát is javíthatja. Ha az online fizetési megoldásként a Bariont választod, akkor a fizetési kapu mellé egy ingyenes e-pénz tárcát kapsz. Az e-pénz tárcára beérkezett számlakiegyenlítések összegét akár egyszerre vagy tetszőleges számú részletben automatizáltan kiutalhatod, illetve bejövő számláidat is rendezheted vele. Ennek a nagy előnye, hogy a hagyományos banki utalással ellentétben az e-pénz számláról indított tranzakció illetékmentes, tehát ezen keresztül is pénzt takaríthatsz meg a vállalkozásodnak.

Banki vs. Barion átutalás

Ez a tranzakciós illeték ma Magyarországon 0.3% vagy max 10.000 Ft utalásonként. Ez egy 20 fős cégnél például, ahol az munkavállalók fizetését ezen keresztül utalják – feltéve, hogy 20 db 1.000.000 ft értékű utalás történik – a cég havonta 60.000 Ft-ot, évente 720.000 forintot tud spórolni. 

Összegzés

Az online fizetési lehetőségek integrálása a számlázóprogramokba jelentős előnyöket kínál mind a fizető partnereidnek, mind a vállalkozásodnak. Az ügyfeleid számára kényelmet és gyorsaságot biztosít a számlák kiegyenlítéséhez, míg a vállalkozásodnak lehetőséget ad a pénzügyi hatékonyság növelésére és az ügyfélélmény javítására. Mindezt pár kattintással megteheted, ezért könnyedén kipróbálható!

product owner, Barion

Péter már az egyetemi évei során megismerkedett a pénzügyi világgal a banki szektoron keresztül, ahol hamar realizálta, hogy az ügyféligényekre való gyors reagálás fő kulcsa a hatékony szoftverfejlesztés. A lassabb tempójú nagyvállalati közeg után hat éve a fintech szektorban helyezkedett el, web és mobilalkalmazások fejlesztését koordinálja, mint Product owner. Főleg B2B termékek fejlesztéséért felelős, de dolgozott már gyermekeknek szóló pénzügyi applikáción is. A Barion "Payment" csapatával a fizetési megoldások bővítésén dolgoznak.

Olvass még a témában