Első hóvirágok a PARK-ban: összekapcsolódások az ökoszisztémában

Hóvirág a PARK-ban

Sokunknak még tegnapelőttről rémlik a szilveszteri koccintás, miközben a parkban már nyílnak az első hóvirágok. És a PARK-ban is.

Az internet a digitalizáció virágzását hozta el: sorra jöttek létre az online termékek, szolgáltatások, különböző problémákra megoldást kínáló appok. Ezek kommunikációja, összekapcsolódása adja magát, pont úgy, mint a természetben megfigyelhető szimbiózisok.  Pont akkora jelentőséggel is bírnak: te megoldod azt a problémát, én megoldom ezt, ketten együtt pedig kényelmesebben és hatékonyabban, akár egyéb problémákat is felvállalva tudunk működni. És minden újabb jó online termék bekapcsolódásával a digitális világ egy kicsivel jobb hely lesz.

A PARK ökoszisztémájában most jelennek meg az első hóvirágok, olyan integrációk, amik több termék minőségi összekapcsolódásai. Ismerkedjünk meg ezekkel, mert a digitális világ új tavaszának hírnökei.

Számlázz.hu – QUiCK – Payee: a követeléskezelés új dimenziója.

Maratoni tortúra tud lenni, amikor valamelyik vevőnk nem akar fizetni, és mi ezt – pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve – újra és újra az orra alá dörgöljük. Azoknak, akiknek a hobbilistáján kényszerűségből, de szerepel a fizetési felszólítások írása, esetleg a nemfizető vevők telefonos hívogatása, na pontosan nekik szól a Payee fejlesztése.

Digitális követeléskezelés? Igen!

Ha Számlázz.hu-val számlázol (vagy ha nem, de a Számlázz.hu #profi csomagodon keresztül a NAV adatszolgáltatásnak köszönhetően hozzáférsz minden belföldi kimenő számládhoz, lásd Számlaverzum), összekötés után ezek a számlák bekerülnek a QUiCK-edbe. A Számlázz.hu-ban tudod jelölni, hogy melyik számládat fizették már ki, és melyiket nem. A QUiCK ezeket a fizetettségi adatokat is átveszi, és egy okos (ún. vevőkorosító) táblázatban összesítve mutatja a még nyitott követeléseidet. Azoknál, amik már túl vannak a fizetési határidejükön, jelzi, hogy mennyi ideje jártak le, ezzel is segítve a követeléskezelésedet. Hiszen az, hogy két napja nem fizet a vevőd, messze nem olyan aggasztó, mint az, ha két hónapja.

És itt lép színre a Payee: a lejárt követeléseidre pár perc alatt fizetési meghagyást indíthatsz. Válaszd ki, hogy melyik vevődnél mondod azt, hogy “elég legyen”, és pár kattintással menj végig a fizetési meghagyás indításának folyamatán. A lenti videóban Badinszky Bence – a Payee társalapítója – meg is mutatja ezt a folyamatot:

QUiCK – Számlázz.hu – SMARTBooks: számlaképek egyenesen a könyvelésbe

Régen kezdődött csata ez vállalkozó és könyvelője között, hogy mikor, milyen rendezettséggel (esetleg sorrendbe állítva vagy nem sorrendbe állítva) kerüljenek át a számlák. Jöttek is a békítő megoldások: például a QUiCK-edhez meghívhatod a könyvelődet, aki folyamatosan láthatja így a számláidat, de a számlaképeket tömegesen letöltve egy egyszerű e-mailen keresztül is átadhatod őket. Szatyor, dugóban állás, és ami a legfontosabb: a könyvelőddel való veszekedés nélkül.

Lehet ez ennél még jobb? Lehet!

Méghozzá automatikus átadással. A QUiCK-edben kényelmesen (például az alias e-mail címeden keresztül) gyűjtheted a számlaképeket, amiket bármikor átadhatsz a Számlázz.hu-nak, aki ezeket egyrészt a jogszabályoknak megfelelően digitálisan archiválja, másrészt továbbítja az ezek fogadására képes könyvelési rendszereknek, például a SMARTBooks-nak.

Így ha SMARTBooks-os könyvelőd van (ha nincs, érdemes ilyet keresni, hogy digitálisan érett könyvelőd legyen!), automatikusan megkapja a könyvelési rendszerébe a számlaképeidet. Így akár naponta is átadhatod a friss számláidat, hogy neki a 20-a is ugyanolyan stresszmentes nap legyen, mint a többi.

Megjegyzés: ez a lehetőség egyelőre a belföldi számláknál él, de március végétől a külföldi számláknál is működni fog! Már várjuk nagyon.

Digitális archiválás:

Egy remek lehetőség arra, hogy papírmentessé tedd az irodádat, és ne kelljen papírhalmokkal vacakolnod. A QUiCK-be tömegesen vagy akár automatikusan is gyűjtheted számláidat, amiket kijelölés után két gombnyomással csoportosan átadhatsz a Számlázz.hu-nak. Itt megtörténik a számlák digitális archiválása jogszabályoknak megfelelő módon. A papíralapú számlákat ezután akár meg is semmisítheted. A számláid kezelését pedig a QUiCK-ben intézheted: fizetettség, iktatás, jóváhagyás, könyvelve jelzés, kategorizálás, címkézés… minden egy helyen. A számlaképeket pedig bármikor eléred a fiókodban, sőt tömegesen átadhatod őket a könyvelődnek, vagy akár őt és más munkatársaidat is meghívhatod a kvikkedbe.

Te is szeretnéd ezeket a hóvirágokat a virtuális kertedbe?

A kertészkedéshez ezekre a cikkekre lesz szükséged:

Számlázz.hu – QUiCK – Payee:

QUiCK – Számlázz.hu – SMARBooks:

QUiCK, Termék manager

Azzal kezdtem felnőtt életemet, hogy volt egy sikertelen vállalkozásom. Rengeteg nehézséggel kellett szembenéznem akkoriban. Visszanézve hatalmas ajándék volt, mert purpose-t adott: vállalkozóknak segíteni pénzügyekben és adózásban. Így kerültem először a – ma már a QUiCK digitális motorjaként és tesztkörnyezeteként funkcionáló – Meyer&Levinson könyvelőirodához. Később szakmailag átkalandoztam könyvvizsgálatra: voltam a BDO és a PwC audit csapatában is. Végül a QUiCKnél megtaláltam a helyem, mert itt pontosan az a feladatom, amivel eredetileg is indultam purpose-ként. És ez hihetetlenül jó érzés.

Olvass még a témában