A Google Analytics 4 bevezetése: miért elengedhetetlen a weboldalad számára?

Google Analytics 4

Hozd ki a legtöbbet a Google Analytics 4-ből (GA4), mert hamarosan már késő lesz. 2023. július 1-től megszűnik teljes mértékben a Google Universal Analytics szolgáltatása, addig viszont még van teendőd. Mutatjuk, hogy mik a legfontosabbak, ha még nem végezted el az átállást.

5 legfontosabb előnye a Google Analytics 4-nek

Ha webshopod vagy weboldalad van, számodra ezek lehetnek a legfontosabb és leghasznosabb tulajdonságai a GA4-nek:

  1. Fejlett adatelemzés: Sokkal részletesebb és precízebb adatokat képes biztosítani, mint az elődje. A mesterséges intelligenciának köszönhetően még több adat, még jobb elemzések és előrejelzések alapján sokkal jobb döntéseket hozhatsz.
  1. Cross-site mérések: Nekünk, webeseknek ez nagy öröm, mert korábban nem tudtunk oldalak között megfelelően mérni. Így lehetőségünk van pl. egy fődomain és egy aldomain között követni a látogatót és sokkal jobb konverzió alapú hirdetéseket tudunk összerakni rá.
  1. Testreszabott jelentések: Teljesen új külsőt kapott, ami még jobb megértést biztosít. Ami ennél is fontosabb, hogy létre lehet hozni teljesen egyedi jelentéseket is, amelyek nagyban segítik a gyors döntéshozatalt.
  1. Jövőbiztos: A Google bejelentette, hogy a GA4 lesz a fő fókuszuk a jövőben, és hogy az új funkciókat és frissítéseket elsődlegesen erre a platformra fejlesztik ki. Ez azt jelenti, hogy ha most váltunk GA4-re, akkor biztosak lehetünk benne, hogy hozzáférünk a legújabb analitikai eszközökhöz és funkciókhoz.
  1. Figyelmeztetések: A GA4 automatikusan figyelmeztet olyan esetekben, ha valami nem működne megfelelően.

Az átállás folyamata

Az átállás a Google Analytics 4-re körülbelül 1-1,5 munkaóra alatt elvégezhető, és magában foglalja 

  • az adatkapcsolat ellenőrzését, 
  • a Google-jelek funkciót, 
  • a jelenlegi fiók konverzióinak beállítását, 
  • valamint a jelenlegi felhasználók hozzáadását a fiókhoz.

Google Ads hirdetések

Ha Google Ads hirdetéseket használsz, fontos, hogy ezt jelezd az átállás során, mivel ez nagyobb munkával jár. A részletek egyeztetése elengedhetetlen a sikeres átálláshoz.

Következtetés

Összefoglalva, a Google Analytics 4 bevezetése elengedhetetlen a weboldalad számára a jobb adatgyűjtés, a mélyebb felhasználói betekintés és a marketinged hatékonységa szempontjából. Ha még nem történt meg az átállás, mindenképpen javasoljuk még az utolsó két hét során, mert az adatok bármikor hasznosak lehetnek a jövőben. A Google Analytics 4 beállítását mi nagy valószínűséggel el tudjuk végezni számodra, hogy a weboldalad a legtöbbet hozhassa ki ebből az új rendszerből. Ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk mondani neked a beállítást, szívesen ránézünk teljesen díjmentesen, ha a Számlázz.hu PARK-ra hivatkozol a kapcsolatfelvételkor.  🙂

WPVIKING AGENCY, WEBDIZÁJNER

Ideje nagy részében online és tantermi weboldalkészítő tanfolyamokat tart a WPKurzus csapatával, valamint weboldalakat épít a WPViking Agency keretein belül.

Olvass még a témában