Szirácszki István

ADATBIZTONSÁGI ÉS ADATVÉDELMI SZAKJOGÁSZ, ADATVÉDELMI TISZTVISELŐ

dr. Sziráczki István LL.M.

ADATBIZTONSÁGI ÉS ADATVÉDELMI SZAKJOGÁSZ, ADATVÉDELMI TISZTVISELŐ

11 éve foglalkozom adatvédelmi joggal és 7 éve az online kereskedők és szolgáltatók jogszerű működésének támogatásával. Tanácsadóként segítem ügyfeleim a zökkenőmentes üzletvitel kialakításában. Hiszem, hogy egy vállalkozás akkor tud hatékonyan és jól működni, ha megkíméli magát a szabálytalanságokból adódó eljárások és esetleges szankciók okozta kellemetlenségektől. A megelőzésre fókuszálok, kellő tudás birtokában ugyanis a legtöbb jogi természetű probléma megelőzhető.

Korábban 18 évig a rendőrségnél szolgáltam, ott töltött időm nagy részét a bűnügyi szolgálati ágnál töltöttem, 7 évet vezetőként. A számos konfliktushelyzet kezelése kapcsán itt megszerzett tapasztalatom kamatoztatom az ügyfeleimnél felmerülő panaszok kezelése során, mivel egy ilyen helyzetben az emberi oldal legalább olyan fontos, mint jogi tényekre hivatkozni. A hatósági szemlélet pedig az általános megfelelés kapcsán válik ügyfeleim előnyére.

Webshopjogászként online kereskedők és egyéb online szolgáltatások jogszerű működését támogatom. Adatjogászként pedig feladatom a GDPR rendeletnek való megfelelés teljes körű biztosítása, adatvédelmi tisztviselő pozíció ellátása (DPO), ellenőrző audit tartása, adatvédelmi hatásvizsgálatok lefolytatása, adatvédelmi incidensek kivizsgálása – teljeskörűen a vállalkozások számára, nemcsak online tevékenységükre tekintettel.

Cikkek

Nincs több cikk.