Zádori Jácint útbaigazít

Az elmúlt közel harminc évben két kiugrási kísérlet (először filozófus, másodszor gázszerelő) kivételével folyamatosan a tartozik és a követel határozta meg az életem. Elsődlegesen könyvelőirodákat vezetek, hobbi gyanánt – a vinyl gyűjtésen túl – azon dolgozom, hogy más is elfogadja, hogy a szakmánk fancy és jó könyvelőnek lenni.

Miben segíthetek?

Nem tudod, hogyan nézz szembe a könyvelői kihívásokkal? Én vagyok a te embered. Kérdezz bátran! Igyekezz úgy feltenni a kérdésed, hogy a lehető legtöbb részletet megadd, így könnyen vesszük majd az akadályokat. 😉

Zádori Jácint kapcsolatfelvétel

Cikkek

Zádori-Schramm könyvelőprogramok
Zádori Jácint

Lecsúsznak a könyvelőprogramok a digitális forradalomról? És miért is nem gond ez?

A legutóbbi Könyvelői Fesztiválon a soft skillekről (kajáról) beszéltem, és a tanulás fontosságát a világ legjobb szusiséfjének tartott Ono Dzsiróval és a tökéletességig finomított folyamatokkal próbáltam illusztrálni. Eltelt azóta másfél év, három és fél covid hullám, és most egyértelműen másról szólna az előadás, ha négyszázan összegyűlhetnénk megbeszélni a könyvelés jövőjét. Az átalakulásról egy PARK-szakértő kollégát is megkérdeztünk, aki a cikk végén szoftveres oldalról hoz fontos kiegészítő nézőpontokat.

Tovább olvasom »
filozófus digitalizáció
Zádori Jácint

A filozófusok terveznek, mérnek, digitalizálnak!

Piszok nehéz nekik, néha még felesekkel is nehezítik saját dolgukat, mégis boldogulnak valahogy. Talán épp azért, mert terveznek, mérnek, digitalizálnak? Cikkünkben PARK-szakértő kollégánk, Himer Csilla segítségével vágunk rendet a filozofikus kérdéskörben!

Tovább olvasom »
Könyvajánló könyvelésről
Zádori Jácint

Szubjektív könyvajánló könyvelésről, nem könyvelőknek

Ismeretterjesztő könyvet piszok nehéz írni. Nem klasszikus angolszász üzleti kiadványról, vagy egy termék/modell/megoldás bemutatásáról beszélek, hanem olyan könyvről, mint amit egyesek a családjukról (és egyéb állatfajtákról), míg mások az időről írtak. Ha nem vagyunk büfék a témában, könnyen visszaüthet, nemcsak a szakma, de az olvasók is leveszik, hogy valami sántít. Ha túl tudományos, akkor a porfogóként funkcionáló tiszteletpéldányokon túl senkit sem fog érdekelni. Halmozottan igaz ez az adózás, könyvelés misztikumára, amit a legtöbb vállalkozó a gyökértöméssel azonos polcon kezel.

Tovább olvasom »