Zádori Jácint útbaigazít

Az elmúlt közel harminc évben két kiugrási kísérlet (először filozófus, másodszor gázszerelő) kivételével folyamatosan a tartozik és a követel határozta meg az életem. Elsődlegesen könyvelőirodákat vezetek, hobbi gyanánt – a vinyl gyűjtésen túl – azon dolgozom, hogy más is elfogadja, hogy a szakmánk fancy és jó könyvelőnek lenni.

Miben segíthetek?

Nem tudod, hogyan nézz szembe a könyvelői kihívásokkal? Én vagyok a te embered. Kérdezz bátran! Igyekezz úgy feltenni a kérdésed, hogy a lehető legtöbb részletet megadd, így könnyen vesszük majd az akadályokat. 😉

Zádori Jácint kapcsolatfelvétel

Cikkek

Könyvelői segítség a (pénzügyi) flow-hoz
Zádori Jácint

Könyvelői segítség a (pénzügyi) flow-hoz

Úgy gondolom, hogy ha jól megy egy vállalkozás, akkor szükséges, hogy legyenek pénzügyi, adózási adatai a könyveléstől. Ha rosszul megy, akkor elengedhetetlen, sőt picivel többet hozzá is kell tennünk ehhez. Lássuk, milyen adatokat fordítsunk le az ügyfél nyelvére!

Tovább olvasom »
adatközlés warn üzenet
Zádori Jácint

Biztos szabad WARN unk?

Az a vállalkozó, aki nem egy kő alatt töltötte az elmúlt három évet, biztos találkozott már a NAV egyik „csodafegyverével”, az online számla adatszolgáltatással. Gondolom, az sem újdonság, hogy az adatszolgáltatáson keresztül eszméletlen mennyiségű adatot gyűjt (kb. annyi cuccuk van rólad, mint a Facebooknak, és ez évente egy évadnyi Trónok Harca epizódnyi adattal bővül), elemez az adóhatóság. 

Tovább olvasom »
Szolgáltat a hatóság
Zádori Jácint

Szolgáltat a hatóság?

Hamarosan elérhető lesz – az eredeti tervek szerint november 12-től lett volna, de az indulást a pandémiára hivatkozva elhalasztották – a vállalkozások számára a NAV által fejlesztett áfatervezet (e-áfa). A PM által szajkózott marketingüzenet időközben megkopott, de az adóhatóság terméke már most látható előnyökkel járt. Ezek az előnyök – az elmúlt pár év sokkal felérő digitális fejlesztései mellett – az ügyviteli, adózási megoldások legnagyobb adatbeszállítójává tette a NAV-ot.

Tovább olvasom »