Tanácsadók, virtuális asszisztensek, “külsősök”, mindig van mit továbbadnotok?

tanácsadó

Vállalkozóként olyan sokszorosan differenciált tudás-rengetegre van szükségünk, amit így egyben sehol nem tanítanak. Eredeti szakmánkban (legyen az informatikus, ötvös, cukrász vagy coach) testhezálló képzést szereztünk, de amint nem alkalmazottként, hanem vállalkozóként értékesítjük a képességeinket és időnket, egy újabb szakmát kell elsajátítanunk. Persze tapasztalatokkal együtt…

Ezért mondják, hogy “eldobsz egy követ, és eltalálsz három tanácsadót”. Vezetői, pénzügyi, stratégiai, kommunikációs, és még számos típusú tanácsadók ezrei, virtuális asszisztensek, coach-ok, sőt még a könyvelők is azon dolgoznak, hogy mások a saját szakmájukat sikerrel gyakorolhassák. Mi itt a PARK-ban nekik is szeretnénk értéket adni: azoknak, akik más vállalkozókat látnak el a maguk területén értékes javaslatokkal, információval, hogy mindig legyen mivel frissíteni saját és ügyfeleik tudását is a digitalizáció terén. 

Kiszely Laci cikkeit például nemcsak azoknak ajánljuk, akik startup-területen mozognak. Laci az AbilityMatrix tanácsadócég társ-alapítója, ahol vadonatúj és “elakadt” innovációk piacképessé tételével és piacra vitelével foglalkoznak. Így rálát a kezdeti nehézségek széles skálájára, azzal együtt, hogy ezeket hogyan lehet meghaladni. Emellett nem fél saját példájukon bemutatni, hogy mi történik egy iroda nélküli cégben, Full remote: a motorháztető alatt: milyen eszköztárat üzemeltetnek ők maguk kollégáikkal és ügyfeleikkel, ha csak a digitalizációra hagyatkoznak. 

Kristó Zoltán, a Számlázz.hu PARK egyik alapítója, a Meyer & Levinson partnereként kkv-k számviteli, adózási és szervezetfejlesztési területeire lát rá vezetőként és tanácsadóként. Cikkeiben nemcsak keményvonalas üzleti tudást hoz, hanem a fejlődés filozófiáját is. Ha szeretnél inspirációt kapni, amit te is továbbvihetsz ügyfeleid felé, olvasd el például A jövő vállalkozása összelegózható című írását, amiben (a Gartner 2020-as rövid tanulmánya alapján) megmutatja, milyen módszerekhez nyúlhat az, aki szisztematikusan szeretné kihasználni a digitalizáció előnyeit és nem célként, hanem eszközként tekint arra vállalkozásának fejlesztése során. 

Stratégiai tanácsadó: aki a tervezés sikeréért felel

Üzleti stratégánk több is van a PARK-ban: állandó és vendégszerzőink közül elsősorban Donáth Fruzsina, Himer Csilla és Kis Ervin Egon cikkeit javasoljuk sok szeretettel. Nemcsak saját, hanem ügyfeled sikere is múlhat a megfelelő tervezésen, bármilyen területen is működsz tanácsadóként, erre érdemes rálátni. Stratégia kategória alatt az összes olyan tudásanyagunkat megtalálod, ami segítségedre lehet a tervezésben, a stratégiai gondolkodásmód kialakításában.

Mindezek mellett nektek szól többi tematikus kategóriánk is: 

  • ha főleg e-kereskedőkkel dolgozol, értelemszerűen az e-kereskedelem alatt közzétett anyagaink lesznek segítségedre, 
  • a könyvelőkről és digitális tudásuk fejlesztéséről a könyvelés címszó alatt gondoskodunk, 
  • ha kisebb vagy nagyobb vállalkozást vezető menedzsereket látsz el tanáccsal, vállalkozás alatt nézz körül rendszeresen, 
  • jogi digitalizációval, marketinggel, fintech-fejlesztésekkel és -trendekkel kapcsolatban pedig szintén a tematikus gyűjteményekben tarthatod magad naprakészen.

Vannak tuti technikáid? Bevált trükkjeid? Elkerülhetetlen buktáid – amikhez megvan már a “végül hogyan álltam fel” univerzális titka? Oszd meg velünk és a veled egy cipőben járó vállalkozótársakkal közösségi felületeinken!

CONTENT DESIGN, TARTALOMDESIGNER, PARK-MENEDZSER

Szeszlér Vera tartalommarketing-tanácsadó, a Számlázz.hu PARK szerkesztője. “Szeretném, hogy a PARK tartalmai a te céged fejlődését is támogassák.”

Olvass még a témában