Online megjelenés stabil, pofonegyszerű alapokon

Ha ezt a cikket a megjelenése időpontjában olvasod, már elkéstél. Viszont lehet, hogy magadra ismersz a főszereplőben, aki most szeretne az évzárás pezsgésében alaposan megmártózni, ötleteinket mégis elteszed magadnak a jövő évre. Hősünk ugyanis tudja, hogy a teljes éves árbevételnek akár harmadát-felét is hozhatja az év végi hajrá, erre pedig szeretne villámgyors digitális csatornákat létrehozni. Megépítené (velünk) az ideális weboldalt, amelyekre a kampányait érkeztetné, és ahol persze a teljes vállalkozást frissen prezentálná. Ha már hozzányúl, akkor persze a régóta vágyott extrákat is hozzácsapná a munkákhoz, és mindezzel a szokásos érdeklődés sokszorosát profin “lecsapatná” decemberben. Így viszont azzal szembesül, hogy esélye sincs időre, főleg nem olyan összegért weboldalt készítettni, amit ideálisan számolt rá. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy egy kis előrelátással hogyan csökkentheted körülbelül negyedére az időt és pénzt, amit az internetes arculatod létrehozására, azaz egy weboldalra költenél. Ha pedig hasznosítod a tudást, és gyakorlatban is követed a tanácsainkat, a következő év során annyi bevételt termel majd a kész alap-weboldalad, hogy máris kitermelte egy magasabb szintű, extrákkal, egyedi megoldásokkal turbózott website árát. 

Értelme lenne már! 

Három esetben kezdhetsz jellemzően új weboldal készítésén gondolkozni: 

 • Most kezded a vállalkozást, és a teljes arculat kidolgozása is most történik.
 • Fut már a céged évek óta, de csak most látod elérkezettnek az időt a neten is megjelenni
 • Az év végi kampányaidat tervezve döbbentél rá, hogy elavult, 6-8 éves site-ra futnak be az érdeklődések, ezért korszerűsítenél

Akármilyen indíttatásból is fognál neki a beruházásnak, feltehető, hogy a webes árajánlatot megkapva égnek áll a hajad, és máris látod szép, egyenes vonalú egyenletes mozgással elúszni az év végét. Akkor most állj meg egy pillanatra, és gondolkodj velünk!

Elképzelhető, hogy milliós költséggel számoltál, de jó hírt hoztunk: erre nem feltétlenül van szükség. Egy csili-vili, full-extrás, csillagromboló weboldalra rá lehet költeni sok milliót is, de a fenti esetek egyikében sincs erre szükséged. Elég, ha összerakjuk számodra a stabil alapzatot, ami a megfelelően működő online marketingből származó figyelmet hiánytalanul becsatornázza hozzád, ami után ez a rendszer fogja kitermelni a következő weboldalad árát. Az már hasonlíthat majd egy Jedi cirkálóra is akár, viszont az előző site-od dolgozott meg érte!

Ha a stabil alap weboldalt elkészíted, ami extrákat nem, de a legszükségesebbeket tartalmazza,

 • már bőven az átlag fölött jársz, hiszen a versenytársaid lehet, hogy elavult, vagy akár nemlétező weboldalakkal küzdenek ugyanezen a pályán, 
 • máris előnyös online megjelenést biztosítottál magadnak, profi látványt és funkcionalitást,
 • megrendelőként sokkal gyorsabban végére jutsz a projektnek, és tökéletesen átlátható, logikus folyamaton haladsz végig,
 • amíg te dolgozol, ahelyett, hogy a fent említett csillagrombolót építgetnéd, már azalatt is az új weboldalad dolgozik neked, és hozza az üzleteket.

Kétkörös webes építkezés

Ha ugyanis az első site-odat egyszerűbbre tervezed, saját idődben és elköltött pénzben számolva is kisebb befektetéssel, ez lesz az a platform, ami egy komolyabb online rendszer felhúzására megteremti számodra a feltételeket. Egy ilyen biztos alapot, ami minden szükségeset “tud”, akár holnap reggelre fel tud állítani számodra egy jó webes csapat, ha erre fel vannak készülve, és ez akár milliókat kitermelhet számodra gond nélkül. Amit pedig ez az első weboldal behoz, később profi szövegíróra, egyedi színekre, árajánlatkérő form-ra, digitális automatizmusokra válthatod. Ezzel pedig megint a saját vállalkozásodat fogod tudni feljebb skálázni, és így tovább.  

Miért kell stabil (WordPress) alap?

Magunk felé hajlik a kezünk, mint a szenteknek, de mi WordPress megoldásokat használunk, ezeket ismerjük és ajánljuk, és ezeket tartjuk a legkorszerűbb, legvariábilisabb technológiáknak. Előnye, meg tudod tanulni online is, egyedi, jól specifikálható, és hozzáértő szakembereket bevonva néhány körből elkészíthető. Nem kell, hogy többváltozós, sok szintű csúcsmodell készüljön, sok cégnek erre még hosszú távon sincs szüksége, kezdetben talán neked sem. Amire viszont nagyon is, már holnaptól, egy biztos alap, ami ha később eleget termel, ráérsz egyedileg legyártatni hozzá az extrákat.

Magunk ügyfélkörében ismertük fel ugyanis, hogy sok olyan ajánlatot adunk, ami végül a büdzsé mérete miatt nem fordulhat át munkába. Ilyenkor húzzuk elő az Instant csomagot. Nincs benne három konzultáció, teljesen egyedi szövegírás, viszont tudunk mutatni néhány vázat, amiből válogathatnak az ügyfeleink, mi pedig profin összerakunk egy fullos, reszponzív oldalt, az eredeti elképzeléshez képest negyed költséggel. Van akár 50-100 ezer forintból kihozható site, ami ugyanúgy prémium minőség, csak funkciókban letisztultabb, mint egy 6-800 ezres megoldás. És még gyorsabb is.

Mit tud az Instant csomag? 

Fontos tudni, hogy több száz weboldal elkészítése után az alábbi “alap”-funkcionalitás leginkább csak a mi szóhasználatunkban számít alapnak. Több éves tapasztalataink azt mutatják, hogy sajnos ezek a piacon egyáltalán nem alap dolgok, úgyhogy amikor partnert választasz első online megjelenésedhez, ezzel nagyon fontos tisztában lenni. Meggyőződésünk (és gyakorlatunk) szerint alapvetően fontosak a következők:

 • Tárhely és domain szolgáltatás: gyakran a domain-szolgáltatót választották rosszul azok a megrendelőink, akik később nem találták a levelezésüket… Alap, hogy meg kell nézni, hogy mi van, mi nincs benne a szolgáltatásban, legtöbbször itt kell kitakarítani, ha logikátlan rendszerek épültek egy előző megoldáshoz.
 • Projekt menedzsment: jól előkészített terepen becsülettel tudjuk felügyelni a munkafolyamatot. Minden eddigi munkánk során kellett egy szakember, aki irányítja, mi mindent kell beállítani, levelezés, domain, weboldal, minden egy helyen legyen, és az anyagok is időben eljussanak tőled hozzánk, tőlünk hozzád. 
 • Következő kérdés, hogy van-e online megjelenésed, ettől függ, mennyi információt adunk át.
  • Ha van, de elavult, megújítjuk a régit. Nehézséget okozhat, hogy gyakran halljuk, “eltűnt a webesem”, ilyen furcsa szokásaik vannak például a szabadúszóknak, ha csomó minden mást is csinálnak. Nálunk profi kezek közé kerül a folyamat, és te is tudni fogod a dolgod.
  • Ha nincs, és ez az első lesz, mert nincs hova hoznod a social csatornákról, és Google-ből érkező érdeklődést, ugyanúgy alapra van szükség, de ebben az esetben is megmutatjuk, hogyan szerkesztheted könnyedén magad is. Nekünk fontos, hogy pillanatok alatt lehessen változásokat elvégezni rajta, blogolni, ha a tartalommarketing fontos szerepet kap a kommunikációdban, vagy fitnesz teremként például órarendet frissíteni. Lényeg, hogy első website-tulajdonosként is otthonosan mozogj a szerkesztőben, akár minimális tudással is.
 • Lehető legkorszerűbb elemeket alkalmazzuk, mindezt a lehető legkevesebb módosítási körrel. 
 • Megmutatjuk, hova mennyi szöveget írj, logódat hova küldd, stb., hiszen a tartalmi egységek adottak. Így nincs oda-vissza levelezgetés, a minimális egyediség vezeti mindkét oldal, a megrendelő és a webesek kezét is.
 • Logikus menüstruktúra kialakítása is megtörténik, szintén alapvető ismeretek és elvárások mentén.
 • Csak reszponzív, mobilon, tableten, kisebb eszközökön is jól megjelenő oldalt adunk ki a kezünkből, Instant csomag esetén  is.
 • Arculatba illő színvilágot használunk, ehhez a tőled megkapott arculati elemeket követjük.
 • Megfelelő, számodra elengedhetetlen bővítmények alkalmazása szintén megtörténik. Sok esetben úgy készítik el a weboldalakat, hogy mindenre egyetlen bővítményt telepítenek fel, ezeknek a rendszereknek sok esetben épp ez lesz a gyenge pontja. Mi kipróbáltuk több mint 10 éves tapasztalat útján azokat a bővítményeket, amelyekkel igazán stabil tud lenni egy weboldal Kapcsolatban vagyunk sok fejlesztővel is, így tudjuk, hogy milyen újítások várhatóak. Ezeken a területeken alkalmazunk bővítményeket: 
  • spam-szűrés
  • GDPR megfelelőség
  • gyorsításért felelős bővítmény (cache)
  • biztonságért felelős bővítmény
  • megbízható levélküldés a weboldalon
  • testreszabható űrlap
  • keresőoptimalizálást támogató eszközök (search konzol)
  • statisztikát segítő eszközök (Analytics, FB-pixel)

Ezek azok a funkciók, amikre minden méretű és típusú cégnél szükség van, ezeket egyszerűen nem hagyjuk ki. Bármilyen vállalkozásod is van. Vagy akármilyen. Ezek nélkül ne indulj sehova.

Mit nem tud az Instant?

A fentieken felül már egyedi csomagban kell gondolkozni, azaz egyedi igényekre szabott weboldal készül. Mitől lesz több egy weboldal a stabil alapnál?

 • Marketing: stratégiai tervezésben támogatunk, megismerjük mélyebben a cégedet, javaslatokat teszünk. Támogatjuk a szövegírás, e-mail marketing rendszerek bevezetését, blogolást, és akár egyedi Landing page-eket is készítünk, a kampányaid hirdetések számára.
 • Dizájn: arculattervezés, logók, színek, betűtípusok, motívumok mind egyedileg készülhetnek, ahol a weboldal tervezése is. Arculatra szabjuk, dizájnterv alapján, több aloldallal (például szolgáltatások aloldali, referenciák, karrier stb.)
 • Több körös egyeztetéssel megyünk végig a folyamaton, amitől sokkal “tanácsadóibb”, elemzősebb, tervezéses együttműködésben leszünk.  Itt több a jóváhagyási kör, így ez azoknak a vállalkozóknak érdekes, akik még nem igazán tudják, mit is akarnak és menet közben sokat változik az alap elképzelésük.
 • Modularitás: akár összetettebb, bonyolultabb űrlapok bevezetése (ajánlatkérő, feltételes logikával ellátott űrlapok, automatizált űrlapok), vagy webáruház kialakítása is lehet közös feladat. Itt már jön  az automatikus számlázás, online fizetés bevezetése, nagyobb termékadatbázis létrehozása és feltöltése, automatikus szállító címke nyomtatás, vagy automatikus logisztika, fulfillment szolgáltatás támogatása. Ilyenek lehetnek azok a típusú zárt rendszerek, mint az oktatói oldalak, regisztrációhoz kötött vagy jogosultságtól függő felhasználói megoldások. 

PARK-olvasók, teszteljétek!

A fentiekből jól látszik tehát, hogy sokszor nincs is olyan site-ra szükség, mint ami egy komoly webügynökséget igényelne, bőven elég az alap funkcionalitás. Sok más szolgáltatónál egyébként más és más módon lenne értelmezhető ez a bizonyos “alap”, de mi most teszünk ezzel egy kísérletet. 

Gyertek, és teszteljétek az Instant megoldáscsomagot!

Instant csomag

Új lehetőséget nyitunk arra, hogy szuper weboldalhoz juss épp ugyanúgy, mint egyedi együttműködésben, csak néhány extra nem kerül bele, ami a site minőségén nem látszik. Kevesebb körből, cserébe gyorsabban elkészül az oldalad, korszerű, stabil, és amikor már termelt neked valamit, továbbléphetünk együtt. 

Ha kipróbálnád az Instant csomagot, és ezt 2021. december 31-ig jelentkezés formájában jelzed felénk, akkor szeretnénk biztosítani neked a tesztelés “ellenértékeként”: 

egy óra tanácsadást, ahol oda-vissza egymásnak visszajelzést adunk: 

 • elindítunk, segítünk, támogatást nyújtunk bevezetünk egy új világba, amiről talán fogalmad sem volt, 
 • te pedig elmondod nekünk a véleményed az Instant megoldásról, amivel mi is sokat tudunk fejlődni. 

Így te is lényegesen letisztultabb folyamatban jutsz el a nulláról a kész weboldalig, és mi is pont azt tudjuk nyújtani ehhez, amire induláshoz szükséged van. Érdekel, hogy milyen webes megoldások születtek az elmúlt 10 évben a fenti alapelvek mentén?

Mutatjuk a kedvenc Instant-jainkat!

A wpkurzus.hu weboldalnál az űrlapokhoz reCAPTCHA van beállítva, hogy szűrjük vele a SPAM üzeneteket.
2018. május 25-én lépett életbe a GDPR törvény. Egy weboldalon sok mindenre kell odafigyelni, itt pl. a cta.hu kapcsolati űrlapja van ellátva egy elfogadó mezővel, továbbá egy süti szabályozását lehet az oldal alján beállítani.
Talán egy egyik legfontosabb szempont ma már, hogy egy weboldal gyors legyen. Arról nem is beszélve, hogy a Google sokkal inkább előre teszi a weboldalakat a keresőben, ha azok villámsebességűek. A bendan.hu esetén szinte hibátlan eredményeket értünk el.
A weboldalakon sok eseteben automatikus űrlapokkal küldjük ki a válasz üzeneteket, hogy tájékoztatva legyen arról a kitöltő. Viszont sokan nem tudják, hogy nagyon fontos a levélküldés hitelesítése, ellenkező esetben sokkal nagyobb eséllyel kerül SPAM mappába, vagy a promóciók közé, ami senkinek nem jó.
Sajnos sokan nem állítják be, hogy a weboldal össze legyen kötve a Search Console-lal. Pedig nélkülözhetetlen egy weboldalnak, hogy rendelkezzen ilyennel. Ezen a képen az rbfitness.hu felületét lehet látni.

WPVIKING AGENCY, WEBDIZÁJNER

Ideje nagy részében online és tantermi weboldalkészítő tanfolyamokat tart a WPKurzus csapatával, valamint weboldalakat épít a WPViking Agency keretein belül.

Olvass még a témában