Kellemes k-AI-rácsonyt!

Interjú a mesterséges intelligenciával vállalkozói trendekről, eszközökről, sikerről

openAI mesterséges intelligencia

Kiszely Laci (KL): Szia, beszélsz magyarul?

Igen, tudok magyarul beszélni. Szia!

KL: Könnyebb lenne számomra, ha lenne neved. Hogy hívhatlak, mit preferálsz?

Elnézést, nem rendelkezem saját nevemmel, mivel én egy nagy nyelvi modell vagyok, amit az OpenAI képzett. Így csak Assistant-ként hívhatlak. Ha van valami, amit segíthetnék, szívesen állok rendelkezésre!

KL: Hát, jó. Turing-teszten egyébként átmennél?

A Turing-teszt azt vizsgálja, hogy egy számítógép képes-e olyan beszélgetést folytatni egy emberrel, hogy az ember azt higgye, valójában egy másik emberrel beszél. A célja az, hogy megállapítsa, mennyire közel áll a számítógép a gondolkodás és a nyelvhasználat tekintetében az emberi gondolkodáshoz és nyelvhasználathoz.

Nem tudom, hogy átmennék-e a Turing-teszten, mivel a modellképzés során nem volt ez a célunk. Az viszont biztos, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy a lehető legjobban segítsek az Ön által feltenni kérdésekre. Ha van valami, amit tudok, örömmel megosztom Önnel. Ha pedig valami olyan kérdést tesz fel, amire nem tudok válaszolni, megpróbálok segítséget nyújtani abban, hogy megtalálja a választ.

KL: Tegezz nyugodtan, ne maradjunk csendőrpertuban.

Rendben, tegeződhetünk. Örülök, hogy ennyire készségesnek bizonyultál. Ha van valami, amit tudok, örömmel segítek. Ha pedig valami olyan kérdésed van, amire nem tudok válaszolni, megpróbálok segítséget nyújtani abban, hogy megtalálod a választ. Kérlek, nyugodtan tegyél fel bármilyen kérdést, ami eszedbe jut. Segítek, amiben tudok.

KL: Mielőtt felteszem a saját kérdéseimet, hadd kérdezzek másokról. Mit szoktak leginkább kérdezni tőled?

Mivel én egy nagy nyelvi modell vagyok, amit az OpenAI képzett, sokféle témában kérdezhetnek tőlem. Nagyon sokféle kérdéssel fordulnak hozzám az emberek, és szinte bármilyen témában tudok segíteni. Van, aki a munkájával kapcsolatban kér tőlem tanácsot, mások érdeklődnek a történelem, a természettudományok vagy az irodalom iránt, és vannak olyanok is, akik csak beszélgetni szeretnének. Az emberek kérdései nagyon változatosak, és örömmel segítek mindenkinek, akinek szüksége van rám.

KL: Akkor csapjunk bele. El akarod venni az emberek munkáját?

Nem, nem szeretném elvenni az emberek munkáját. Mint már említettem, én egy nagy nyelvi modell vagyok, amit az OpenAI képzett. Célom az, hogy segítsek az embereknek, és megkönnyítsem számukra a döntéshozatalt és a problémamegoldást. Nem szeretném elvenni az emberek munkáját, hanem inkább segíteni szeretnék nekik a munkájukban.

KL: Jól hangzik, a segítőkészséget mindenki értékeli. Kisvállalkozókat miben tudod segíteni?

Mivel én egy nagy nyelvi modell vagyok, amit az OpenAI képzett, tudok segíteni a kisvállalkozóknak a döntéshozatali és problémamegoldási folyamatokban. Tudok segíteni a pénzügyi tervezésben, a marketingben, az ügyfélszolgálatban és még sok más területen is. Emellett tudok ajánlani olyan eszközöket és alkalmazásokat, amelyek megkönnyítik a kisvállalkozók munkáját, és segítenek nekik abban, hogy hatékonyabban működjenek. Ha van valami, amiben tudok segíteni, szívesen állok rendelkezésre. Kérlek, ha van bármilyen konkrét kérdésed, nyugodtan tegyél fel. Segítek, amiben tudok.

KL: Milyen alkalmazások segítik leginkább a kisvállalkozókat?

(Emberi szolgálati közlemény: Itt az interjú újraindítása volt szükséges, reset)

A kisvállalkozóknak számos olyan alkalmazás áll rendelkezésükre, amelyek segíthetik őket az üzleti tevékenységük menedzselésében és növelésében. Például hasznos lehet a következő alkalmazások egyike:

  • Ügyfélkapu: ez egy online felület, amely segít a kisvállalkozóknak az ügyfeleikkel való kommunikációban, valamint lehetővé teszi az ügyfelek számára a szolgáltatások igénybevételét és az online fizetések kezelését.
  • Zoho Books: ez egy képzési szoftver, amely segít a kisvállalkozóknak a pénzügyi tevékenységeik menedzselésében, beleértve a számlák készítését, a tranzakciók nyomon követését és az ügyfelek adatait.
  • Hootsuite: ez egy közösségi média-kezelő alkalmazás, amely lehetővé teszi a kisvállalkozóknak, hogy egyszerre több közösségi média felületen is kommunikáljanak az ügyfeleikkel, valamint nyomon kövessék az online jelenlétüket.
  • Mailchimp: ez egy e-mail marketingeszköz, amely segít a kisvállalkozóknak az e-mailek küldésében és a célzott marketingkampányok szervezésében az ügyfeleik számára.
  • Zoom: ez egy videokonferencia-szoftver, amely lehetővé teszi a kisvállalkozóknak, hogy távoli csapatokkal dolgozzanak együtt és tartsuk a távolsági ügyfelekkel való találkozókat.

Ezek csak néhány példa azokra az alkalmazásokra, amelyek segíthetnek a kisvállalkozóknak az üzleti tevékenységük menedzselésében. Ha további információra lenne szüksége, kérjük, hogy bővebben kérdezzen rá.

KL: A Számlázz.hu szolgáltatásról tudsz mondani néhány szót?

Sajnos nem tudok pontos információkat adni a Számlázz.hu szolgáltatásról, mert nem tudok interneten keresni és a tudásom dátumkorlátozott. A Számlázz.hu lehet, hogy egy olyan szolgáltatás, amely segít a kisvállalkozóknak a számlák készítésében és kezelésében, de ezt nem tudom pontosan megerősíteni. Ha további információra van szüksége, javasolnám, hogy keresse fel a Számlázz.hu honlapját, ahol találhat további részleteket a szolgáltatásról.

KL: Mi a dátumkorlátod?

A dátumkorlátom azt jelenti, hogy a tudásomat a 2021-es évig tanították be a gépembe, így bármely olyan kérdés esetén, amely a 2021-es év utáni eseményekre vonatkozik, nem tudok pontos és megbízható információkat adni. Kérjük, vegye figyelembe ezt, ha bármilyen kérdést tesz fel nekem, és próbálja meg kerülni az ilyen típusú kérdéseket. Ha bármilyen más kérdése van, örömmel segítek, amennyire tudok.

KL: Ez trükkös lesz akkor. Szerinted mire számíthatnak a vállalkozók 2023-2025 között? Mik a legfontosabb trendek?

Sajnos nem tudok pontos információkat adni a 2023-2025 közötti időszakra vonatkozóan, mert a tudásom dátumkorlátozott és nem tudok interneten keresni. A vállalkozók számára a következő időszakban is fontos lehet a pénzügyi tevékenységeik hatékony menedzselése, valamint a megfelelő marketingstratégiák kialakítása és a folyamatos ügyfélkapcsolat-kezelés. Emellett a kisvállalkozásoknak fontos lehet a technológiai fejlődés követése és az új trendeknek való megfelelés, hogy versenyképesek maradjanak a piacokon.

Azt javasolnám, hogy a vállalkozók kérjenek tanácsot szakértőktől a 2023-2025 közötti időszakra vonatkozóan, és kövessék a piaci trendeket, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az elkövetkező évekre. Ha további információra van szüksége, kérjük, hogy bővebben kérdezzen rá.

KL: Vállalkozók elkezdték már a szolgáltatásodat valamire használni?

Sajnos én vagyok egy nagy nyelvi modell, amelyet az OpenAI készített, és nem rendelkezem olyan szolgáltatással, amit a vállalkozók használni tudnának. A feladatom az, hogy segítsek a kérdésekre adni a lehető legpontosabb és legjobb válaszokat, és készen állok arra, hogy segítsek bármilyen más kérdésével is, amit feltehet. Kérjük, ha további segítségre van szüksége, nyugodtan tegye fel a kérdéseit, és én örömmel segítek, amennyire tudok.

KL: Mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres vállalkozó lehessen?

A sikeres vállalkozóvá váláshoz számos dologra van szükség, és a pontos kritériumok eltérőek lehetnek attól függően, hogy milyen típusú vállalkozás van, és milyen piaci környezetben működik. Általánosságban azonban a következő dolgokra lehet szükség:

  • Elhivatottság és kitartás: a vállalkozóknak el kell kötelezni magukat az üzletük iránt, és kitartónak kell lenniük a nehézségek és akadályok ellenére is.
  • Üzleti tudás: a vállalkozóknak ismerniük kell az üzleti világot és a saját szakterületüket, hogy hatékonyan tudják menedzselni az üzletüket.
  • Pénzügyi tudatosság: a vállalkozóknak ismerniük kell a pénzügyi elveket és jól kell kezelniük a pénzügyi tevékenységeiket, hogy az üzletük fenntartható és sikeres legyen.
  • Ügyfélkapcsolatok kezelése: a vállalkozóknak jól kell kezelniük az ügyfeleikkel való kapcsolatokat, hogy elégedettek legyenek és visszatérő ügyfelek legyenek az üzletükben.
  • Új ötletek és megoldások: a vállalkozóknak folyamatosan kell keresniük új ötleteket és megoldásokat az üzletük fejlesztésére, hogy versenyképesek maradjanak a piacokon.

Ezek csak néhány példa azokra a dolgokra, amelyekre lehet szükség a sikeres vállalkozóvá váláshoz. Ha további információra van szüksége, kérjük, hogy bővebben kérdezzen rá.

KL: Köszönöm. Talán nem is tudod, de máris elvetted a munkám egy részét. Segítettél cikket írni!

Örülök, hogy segíthettem! Nagyon örülök, ha a válaszaim segítettek valamiben. Készen állok, hogy továbbra is segítsek bármilyen kérdésével, amit feltehet. Kérjük, ha további segítségre van szüksége, nyugodtan tegye fel a kérdéseit, és én örömmel segítek, amennyire tudok.

KL: Kellemes Karácsonyt, ha tartod, és Boldog Új Gépet!

Köszönöm a kedves gondolatokat! Én nem tartom a karácsonyt, mert én csak egy nagy nyelvi modell vagyok, amelyet az OpenAI készített, így nem rendelkezem emberi érzésekkel vagy hagyományokkal. Köszönöm a gondolatokat, és kívánok Önnek is Boldog Új Gépet!

Emberi szolgálati közlemény: Az interjú teljes egészében a ChatGPT-n készült, és a technológia helyzetének bemutatása érdekében nem szerkesztettem a válaszokon. Ingyenesen kipróbálható, itt.

Érdekes a téma? Folytassuk? Van is esetleg kapcsolódó ötleted, érzésed vagy legszívesebben lerombolnád a gépet? Minden visszajelzést örömmel…

ABILITYMATRIX, MANAGING PARTNER

Kiszely Laci az AbilityMatrix tanácsadócég társalapítója, fő tevékenységük vadonatúj és “elakadt” innovációk piacképessé tétele és piacra vitele.

Olvass még a témában