Hogyan vesztettem majdnem egymillió forintot – fiktív történet későn érő típusoknak

Hagyományos ügyvitel

Játsszunk el a gondolattal, hogy egy kis kaputechnikás cég vagyunk, akik megcsíptek egy viszonylag nagy üzletet: 14 darab kaputelefonrendszer telepítését egy nagy hőerőmű irodáinak bejáratához. Figyelem, 2021-et írunk!

Hagyományos ügyvitel egy hétköznapi reggelen, valahol Budapesten…

Üllői út, valahol a Klinikák után a Nagyvárad tér felé. 8 óra 09-et mutat a digitális óra a Mondeo kombiban. Araszolok a dugóban, vagy inkább valami masszában. A feleségem a vonalban, igen, ő is araszol, csak a Hungária körúton. Gyerkőc oviban, a raktérben zörögnek-zötyögnek a szerszámaim és a 14 darab kaputelefon rendszer.

Címre viszem, beruháztam, a saját pénzemből előre megvettem, 1 milla volt. Persze van szerződésem a hőerőművel, megrendelték, dehát egymillió az egymillió, elég sok, a lakásfelújítás mellé meg különösen. Na mindegy, végre megérkezem.

Nyomom a csengőt. Semmi válasz. Késtem, az igaz, de csak 30 percet, talán szólnom kellett volna, na mindegy. Állok a kapuban, senki sehol. Egy hete még elég zsufi volt itt minden. Hívom a kapcsolattartót, nem veszi fel, mi a fene? Jó vicc. Nem is reggeliztem.

Mit tegyek, mit tegyek…. becsengetek újra, semmi. Megnézem a telefonomban az e-mailek között, hogy nem jött-e valami, de nem látok semmit, na, nem is frissít rendesen.

Írtam SMS-t és küldtem e-mailt is, még amikor egyeztettünk a készülékről. Na nem hiszem el! Ez betette a levélszemétbe?!

Várjunk csak! A főnök másik e-mailről írt, na ja, biztos lemondták. Mi? Miket ír ez? Ne azt vegyem meg, hanem a másikat, ez nem igaz, és a módosítási kérelem a megbeszélésünknek megfelelően és.., na szép, de bakker megvettem mind a 14 darabot és vissza se tudom így cserélni, mert nem volt a kedvezményes boltban és ezért lementem Budaörsre, hát ilyen nincs!!

De miért nem veszi fel? 

Nézzük csak, nézzük csak,  ez nem lehet világosan leírtam neki nem lehet több 5-6 e-mailnél, de benne van és ezt nem lehet… nem ezt nem hiszem el, tényleg beleírta, hogy változtathat, és az  e-mail minősül megrendelésnek. Kész. 

Kiszállok a kocsiból, hátul van a felmérős füzetem, abba írok bele mindent, amire ajánlatot számolok, nincs annál jobb, abban van a memóriám. Lássuk csak, a kék vagy a piros volt? A fene, de süt a nap, a szemüvegemet meg otthon felejtettem, ezt így nem is látom jól, na de megvan, legalább ennyi. Ez az majd hazamegyek és újra megnézem. 

Na hív végre! 

Jó napot én itt állok a kapu…

Hogyhogy melyik kapu? 

Ja, azt nem láttam, elnézést, egy másik bejárat, értem és nem ma? És ezt megírták? De kérem én azt nem értem, hogy én megvettem a AXS45-ösöket.

Hogy? Semmiképpen, értem, nézze én odafigyelek, de a megrendelés, az megrendelés, és az aláírás? 

Nem írtak alá semmit? De hát az e-mailek és…

Jó akkor az 55-ös kell, értem, de az a helyzet, hogy…

Hogyan most mondjam meg Önnek a…?

Ok, most mondom.. az a helyzet, hogy a felmérő füzetben van minden adat, inkább beszólok a kollégámnak, ő tudja a méretet, amire kíváncsi igazgató úr, pillanat. Értem ott áll az üzletben és nincs több ideje, akkor máris hívom!

A fene… halló, Béla, Béla, bent vagy az üzletben? Kérlek, nézd meg, van-e a rögzítő elemünk a 55-ös kaputelefon mellé szerelhető postaládához!

Mi? Hogyhogy nem tudod? De az ügyfél a vonalban van és így nagy kavarodás van éppen.

Hogy? Nem a Béla vagy? Ki vagy? Etelka? Tegnap vettünk fel? Tegnap óta dolgozol, és nem tudod még, hogy melyik Excelt kell megnézni?

De meleg van itt, a fene vigye, jó, Etelka, keresd meg nekem azt az elemet amit mondtam, és ha megtaláltad, nézd meg, van-e és mennyi és hívjál fel, ok?

Felhívom az kaputelefonos üzletet, visszaveszik-e.

Szia Arnold! Befürödtem a kaputelefonokkal, tudod nem ezt választották, de ja már kifizettétek, ilyen gyorsan, már lement az adminba és kész? Hát ez, de tudom, mindent tudtok és a megrendelőtök is OK, akkor most nagy bajban vagyok…

Mi? Tényleg? Megnézed nekem, van-e az 55-ös, és visszaveszed bizományba? Végtelenül köszönöm, őőő csak tudtok várni, amíg kifizetik, mert elköltöttem a forgótőkémet, ja nálatok..

Megteszed nekem? Zsenik vagytok és nagyon korrektek.

Nem te vagy a zseni? A szoftvered? Nem, nem hallottam még, de visszamegyek és azonnal rendelek ilyet én is, mert elegem van ebből a káoszból, csak hárman vagyunk és a raktár se nagy, de valami nagy rendet kellene nálunk is rakni…

A Számlázz.hu PARK integrált rendszereivel átláthatóvá válik a készletkezelés és az ügyvitel , kézben tarthatjuk pénzügyeinket és könyvelésünket is! 

A digitális szolgáltatások előnyei:

INNONEST, ÜGYVEZETŐ

Berta Róbert az Innonest Software Kft. ügyvezetője. “Célunk, hogy a kis- és középvállalatok ügyvitelét segítsük, egyszerűsítsük a szoftverünkkel.”

Olvass még a témában