Fontos állomáshoz értél: szakértői eligazítás digitalizációs utadon

szakértő eligazítás

A digitalizációt már többször hasonlítottuk egy nagy utazáshoz, felfedezéshez, ami kaland, izgalom, adrenalin, és amiből egy csomó pozitív  élményt hozunk haza. De azt is tudjuk, hogy a vállalkozók élete nemcsak játék és mese, a “hókuszpókuszokra” sem árt felkészülni. Azért, hogy könnyebb legyen felismerni a buktatókat, túljutni az akadályokon, hogy élvezhessük az elénk táruló digitális panorámát, kellenek a támpontok. Méghozzá olyanok, amelyek hiteles és megbízható forrásból származnak, így észrevétlenül vezetnek, de semmiképp sem vezetnek félre. Ezért felturbóztuk digitális útikalauzod: mostantól a Számlázz.hu PARK szakértői is személyes tanácsokkal látnak el, mielőtt tovább indulsz.

Felfedező típusnak tartom magam, imádok olyan helyeken bolyongani, ahol nem jártam még korábban. Egyúttal vérbeli eltévedő is vagyok. Szinte minden utam során megszólítok valakit egy kis iránymutatásért, és talán az átlagnál többször pillantok rá a térképre.

Hasonlóan cselekszem akkor is, amikor egy új rendszert vezetek be a munkfolyamataimba: tutorialokat nézek, fórumokat olvasok, és megkérdezem az ismerőseimet, akikről tudom, hogy használták már a szóban forgó programot. Ezt is egy izgalmas kirándulásnak tartom.

Hogy a túra ne legyen tortúra

Ha maradunk a fenti vállalkozás = túrázás analógiánál, érdemes végiggondolnunk, hogy hogyan kell felkészülnünk az útra. Persze ez mindenkinél egyedi, de néhány általános érvényű tipp sokat segíthet.

1. A saját utadat járd!

Ahogy nincs két egyforma utazás, nincs két egyforma vállalkozás sem. Nem érdemes senkit vakon követned, hiszen akkor sok mindenről lemaradhatsz. Ugyanakkor célszerű megfogadnod a gyakorlott, sokat látott túrázók tanácsait, akik tudják, mire kell figyelned.

2. Legyen nálad térkép!

Ne vigyél magaddal vaskos útikönyveket, és felesleges prospektusokat, azoktól csak nehezebb lesz a pakkod, és szinte lehetetlennek tűnnek majd a döntések. Ehelyett egy olyan útikalauzt ajánlunk, ami pont neked szól. A Digitális Útikalauz Vállalkozóknak egy olyan kérdőív alapján áll össze, amelyet bármelyik pihenőnél kitölthetsz, így az aktuális helyzeted alapján kapsz útvonalajánlót.

3. Adj magadnak időt a felfedezésre!

Nem hajt a tatár! Nyugodtan állj meg egy kicsit, járd körül az izgalmasnak tűnő területeket, és merj kérdezni, főleg ha olyan terepen vagy, amit mások már bejártak. Nem mindegy, hogy kitől kapsz segítéget – tapasztalatból tudom, hogy a jószándékú, de bizonytalan alapokra épülő útbaigazítás sokszor többet árt, mint használ. Hogy megtudd, hol érdemes elidőznöd, melyik állomáson érdemes elővenned a távcsövet, segítségedre lesznek azok, akik már sok száz vállalkozást segítettek a továbblépésben.

4. Gondold végig, mi mindenre lehet szükséged!

Nem indulhatsz el egyetlen kirándulásra sem felkészületlenül. Ahhoz, hogy tudd, mekkora táskára lesz szükséged, tudnod kell, honnan indulsz és mi a célod. De vajon milyen hosszú lesz az út? Mi fog akadályozni? Szükséged lesz pihenőkre, ahol feltöltődhetsz, energiaforrásra, hogy jó döntéseket tudj hozni, és elemlámpára, ha teljesen sötétben tapogatóznál. 

A fentiekből indultunk ki akkor, amikor a Digitális Útikalauz Vállalkozóknak bővített, szakértői kiadását összeállítottuk. 

Válaszút előtt

A Számlázz.hu PARK-ban már több mint egy éve dolgozunk együtt szakértőinkkel, akik hasznosabbnál hasznosabb cikkeket írnak a legkülönfélébb témákban. Közös bennük, hogy mindegyikkel segíteni szeretnének, méghozzá neked, vállalkozónak, hogy könnyebben eligazodj a digitalizáció szerteágazó területén. Kérdéseket vetnek fel, válaszokat adnak, néha elmerengnek a jövőn, máskor teljesen egzakt praktikákat osztanak meg az olvasókkal.

Most összefogtak, hogy pontosan ott segítsenek, ahol neked arra szükséged van. Ha kitöltöd a Digitális Útikalauz Vállalkozóknak kérdőívét, nemcsak egyedi térképet kapsz arról, hogy hol tartasz és mik a következő logikus lépéseid, ha okosan szeretnél vállalkozni, de olyan emberek kifejezetten neked szóló tanácsait követheted, akik már túl vannak jó pár maratonon. Ráadásul kérdezhetsz is tőlük közvetlenül, így az egyedi problémáidnak sem kell bujkálniuk a bokorban.

Akik útbaigazítanak a digitalizáció ösvényein

  • Himer Csilla, aki számtalan vállalkozást segített a stratégiaalkotásban,
  • Kristó Zoltán, aki az okos pénzügyi döntéseket támogatja,
  • Schramm Károly, aki az integrált folyamatokban látja a jövőt,
  • Berta Róbert, aki ismeri az ügyviteli rendszerek minden egyes szegletét,
  • Nagy Bence, aki az automatizációs megoldásokból legózik, amikor weboldalakat épít,
  • Sziráczki István, az alapos jogdoktor, akihez adat- és webshopjogi kérdésben fordulhatsz,
  • Varga Balázs, akinek perdöntő bizonyítékai vannak a digitalizció ügyében,
  • Turay Dia, aki hidat épít könyvelő és vállalkozó között,
  • Zádori Jácint, aki segít könnyen venni a könyvelői kihívásokat.

Ha kitöltöd a kérdőívet, a válaszaid alapján elküldjük neked személyre szabott digitalizációs térképedet, amelyen látni fogod, hol tartasz most, és merre érdemes tovább menned, ha digitális szemléletben szeretnéd fejleszteni vállalkozásodat, és ezzel megkönnyíteni vállalkozói mindennapjaidat, és ehhez valós szakértői támogatást is kapsz.

➡️ Korábban már kitöltötted a kérdőívet? Keresd e-mail fiókodban a szakértők általános érvényű tanácsait!

➡️ Még nem töltötted ki a kérdőívet? Ne várj tovább! Csak néhány kattintás választ el attól, hogy először egy személyre szabott digitalizációs térképet kapj kézhez konkrét megoldásokkal, majd pedig személyre szabott tanácsokkal lássanak el szakértőink.

➡️ Van a környezetedben olyan vállalkozó, esetleg partnered, akinek hasznos lenne a digitalizációs ösvény? Küldd el neki a térképet, hogy mindketten könnyebben haladjatok tovább a közös munkában!

Számlázz.hu, Marketing manager

Vállalkozó is voltam, nagyvállalatnál is dolgoztam, és mindig valahol félúton képzeltem el magam. A Számlázz.hu marketing csapatában megtaláltam a helyem: testközelből tapasztalom egy közepes méretű vállalkozás nagy eredményeit, és az azokhoz vezető utat. Eközben pedig azoknak is segíthetek, akiket a legjobban tisztelek: a vállalkozóknak.

Olvass még a témában