2020 – és amit ez a különleges év hozott nekünk

PARK karácsony

Év végén kikapcsolunk, leállunk egy kicsit, de előtte általában még összegzünk egy nagyot. Maga a PARK még olyan fiatalka, hogy alig látszik ki a földből, úgyhogy max. azt összegezheti, hogy világra jött… 🙂 De alapítói, a Számlázz.hu, a SMARTBooks, a R!port és az Innonest végiggondolta a 2020-as évét, 5 szempontból is. Tedd fel magadnak is ezeket a kérdéseket, mert fontos számot vetni ezzel a hullámvasút jellegű évvel, ahogy mindegyikkel, de előbb olvasd el a mi válaszainkat is!

1. Mi volt a terved, mi lesz a legnagyobb dobásotok 2020-ban?

Számlázz.hu: Az, hogy megmutatjuk 140 000 vállalkozásnak, akik regisztrálnak a Számlázz.hu-hoz ebben az évben, hogy online számlázni, digitalizáltan adminisztrálni, majd elkezdeni pénzügyi automatizmusokat kiépítni menő.

SMARTBooks: A SMARTBooks Könyvelés csomaggal 2019 év végén indultunk, és a nagy hajrá után azt reméltük, egy szép nyugodt év vár ránk, és 2020-ra egy erős piaci környzetetben nagy növekedést terveztünk.

R!port: QUiCK banki tranzakciók kezelése és a NAV karantén (egyik sem készült el igazán sajnos, de ami késik nem múlik).

Innonest: Számlázz.hu integrációk megvalósítása.

2. Mi lett a legnagyobb dobásod 2020-ban?

Számlázz.hu: A terveinkkel ellentétben ezt nem 140 000 vállalkozásnak tudjuk megmutatni, hanem 250 000-nek. És hogy ezek az ügyfelek már 5 bankkal is összeköthetik a Számlázz.hu fiókjukat, az külön öröm, azért, mert ebben nagyon sok munka van, hiszen nem minden piaci szereplő segíti ezt a folyamatot (törvény ide, jogszabály oda, felhasználói igény meg a padláson).

SMARTBooks: A válság miatt tavasszal a SMARTBooks anyacégében, ahol a fejlesztések történnek, átmenetileg szinte befagytak a nagyobb KKV ERP projektek, ezért sokkal több energiát tudtunk szánni a belső fejlesztésekre. Ennek köszönhetően októberben elindítottuk a SMARTBooks Business havidíjas „mini ERP” csomagunkat az integrált ügyviteli megoldásokat kereső mikrovállalkozások számára.
Emellett a járványhelyzet, a home office és a távmegoldások keresése teljesen más megvilágításba helyezte a webes megoldásokat, kialakítottunk egy Free dokumentumfeltöltő csomagot is, hogy távolról egyszerűen át lehessen adni a könyvelési anyagokat. Ezek szerintem hosszú távon meghatározó „dobások”, amik nem így történtek volna a válság nélkül.

R!port:

Egy olyan QUiCK funkció, amit meg sem akartunk csinálni 🙂

Az utalási csomagok exportja, hazai bankok felé.

Innonest: Számlázz.hu integrációk és a saját Innonestes ügyfélportál (Innonest-ügyfélkapu), ahová az Innonestet használók ügyfelei belépve kezelhetik az elkészült dokumentumjaikat, láthatják a folyamatokat, ticketeket és üzenetet küldhetnek a rendszerbe.

3. Mi lepett meg legjobban 2020-ban?

Számlázz.hu: Az, hogy megvalósítjuk a terveinket, vagy egy picit többet, az nem. Azt, hogy nehezített pályán is megcsináljuk, az sem. Az, hogy mennyi lehetőség van még a Számlázz.hu-ban, bennünk, a partnereinkben, akikkel dolgozunk és az ügyfeleinkben. Ez nagyon inspiráló. És az, hogy mennyire hiányzunk egymásnak, az is meglepett.

SMARTBooks: Az, hogy mekkora horderejű változásokat is túl vagyunk képesek élni. Egyik napról a másikra home office, megváltozott üzleti körülmények, a boltban maszk, ami egy éve elképzelhetetlen volt a legtöbbünk számára, és mindenki lereagálta. Volt akiket nagyon érintett, volt akiket kevésbé, de mind egyéni, mind közösségi szinten bekapcsoltak a békeidőkben szunnyadó energiák.

R!port: Az lepett meg legjobban, hogy mennyi kreatív, elmés megoldás van, amivel egy vállalkozás a COVID helyzetre értelmesen tudott reagálni

Innonest: Az, hogy olyan vállalkozások, akik eddig még nem úsztak a digitalizáció “vizében”, milyen gyorsan reagáltak és milyen gyorsan beletanultak. Másik pedig, hogy

a kialakult helyzet ellenére is meg tudtuk valósítani a terveinket.

4. Mit vett el tőletek 2020?

Számlázz.hu: Azt az időt, amit együtt töltünk, úgy, hogy közben látjuk egymást, halljuk egymást igazán. Persze, tudjuk, hogy lehet ezt digitálisan, és van koffeinmentes kávé, alkoholmentes sör, meg guminő, izé, gumicsont… De elvette a sok személyes beszélgetést a kávéfőző mellett, a közös kajálásokat, a karácsonyi vacsoránkat, a dartsozásokat, a LAN-partykat, a teraszos reggeliket, a vitorlázást…

SMARTBooks:

Egy jó, nyugodt évet, jövőre remélem bepótoljuk 🙂

R!port: A személyes kapcsolatokat

Innonest: A személyes kapcsolatokat. A kávézásokat, közös ebédeket, személyes meetingeket 🙁

5. Mit adott nektek 2020?

Számlázz.hu: A Számlázz.hu történetének legnagyobb növekedését adta nekünk ez az év. Ezzel együtt számtalan kihívást és a megnyugtató érzést, hogy megcsináltuk, így is. Adott még 9 új kollégát, 2 új pici babát, 250 ezer új ügyfelet és ezek mögött a számok mögött pedig rengeteg sikerélmény, kaland és nagy találkozás van. És

adta a felismerést, hogy mennyire szeretünk együtt lenni. Erre most jöttünk rá igazán.

SMARTBooks: Rengeteg inspirációt, mert a kényelmetlenségek miatt kénytelenek voltunk teljesen új szemszögből nézni a világra, és magunkra.

R!port: Minden eddiginél legtöbb új ügyfelet!

Innonest: Rengeteg tapasztalatot, sok új ötletet és új ügyfelet.

Ugye megosztod velünk a PARKban a te válaszaidat is?

Nagyon szép karácsonyi ünnepeket,
feltöltős-beiglizős-lelazulós év végét kívánunk,
utána pedig egy szuper 2021-et!

CONTENT DESIGN, TARTALOMDESIGNER, PARK-MENEDZSER

Szeszlér Vera tartalommarketing-tanácsadó, a Számlázz.hu PARK szerkesztője. “Szeretném, hogy a PARK tartalmai a te céged fejlődését is támogassák.”

Olvass még a témában